Muffinki z serem śmietankowym na brunch
Muffinki z serem śmietankowym na brunch mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojej skrzynki z przepisami na śniadanie. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie lacto ovo ma 314 kalorii , 7 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 11 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka mleka, oleju roślinnego, serka śmietankowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Podobne przepisy obejmują Lemon Brunch Cake , Low Carb Brunch Burger i Sweet Potato Kimchi Hash Brunch - bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj olejem tylko dno foremek na muffiny średniej wielkości.
Wymieszaj serek śmietankowy, 1/4 szklanki białego cukru, skórkę z cytryny, wanilię i 1 jajko mikserem elektrycznym. Odstaw nadzienie.
W dużej misce wymieszaj mąkę, 1/3 szklanki białego cukru, proszek do pieczenia i sól, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ubij pozostałe jajko i wmieszaj mleko i olej; wlej do mieszanki mąki i mieszaj, aż będzie wilgotna. Napełnij foremki na muffiny do około 1/2 wysokości. Nałóż 1 łyżeczkę nadzienia na ciasto. Napełnij ciasto do 3/4 wysokości.
Piecz przez 30 do 35 minut. Nie przyrumieniaj ich; muffinki powinny być jasne.
Obtoczyć jeszcze gorące w przesianym cukrze pudrze.