Muffinki z serem śmietankowym na brunch
Brunch Cream Cheese Muffins to wegetariański przepis laktoovo na 8 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 314 kalorii . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 45 minut . 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogie śniadanie. Jeśli masz pod ręką jajka, sól, olej roślinny i kilka innych składników, możesz je zrobić. Jest dostarczane przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 37% , to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy obejmują Lemon Brunch Cake , Low Carb Brunch Burger i Sweet Potato Kimchi Hash Brunch - bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj olejem tylko dno foremek na muffiny średniej wielkości.
Wymieszaj serek śmietankowy, 1/4 szklanki białego cukru, skórkę z cytryny, wanilię i 1 jajko mikserem elektrycznym. Odstaw nadzienie.
W dużej misce wymieszaj mąkę, 1/3 szklanki białego cukru, proszek do pieczenia i sól, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ubij pozostałe jajko i wmieszaj mleko i olej; wlej do mieszanki mąki i mieszaj, aż będzie wilgotna. Napełnij foremki na muffiny do około 1/2 wysokości. Nałóż 1 łyżeczkę nadzienia na ciasto. Napełnij ciasto do 3/4 wysokości.
Piecz przez 30 do 35 minut. Nie przyrumieniaj ich; muffinki powinny być jasne.
Obtoczyć jeszcze gorące w przesianym cukrze pudrze.