Muffinki z rodzynkami i marchewką

Muffinki z rodzynkami i marchewką
Muffinki z rodzynkami i marchewką mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 225 kalorii . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga jajek, rodzynek, oleju roślinnego i zmielonej gałki muszkatołowej. 14 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Naleśniki z ciemnej czekolady z migdałami i sosem z ciemnej czekolady , Ciasto korzenne z ananasem i marchewką i rodzynkami oraz Ciasteczka z czekoladą i rodzynkami, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffiny lub wyłóż je papierowymi papilotkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone
2
Wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, sól, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, goździki i cynamon. W osobnej misce wymieszaj jajka, maślankę, olej, mus jabłkowy i miód. Wymieszaj mieszankę jajeczną z mąką, aż się połączą. Wymieszaj z marchewką i rodzynkami. Włóż ciasto łyżką do przygotowanych foremek na muffiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Solone Pestki Słonecznika OpcjonalnieDodatkowe Solone Pestki Słonecznika Opcjonalnie
Kwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W 1/4-calowe PlasterkiKwaśne Jabłka, Obrane I Pokrojone W 1/4-calowe Plasterki
Słoik Grubego Musu JabłkowegoSłoik Grubego Musu Jabłkowego
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
12 Białych Ratowników życia12 Białych Ratowników życia
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
Ręcznik Papierowy TeksturowanyRęcznik Papierowy Teksturowany
3
Piec w nagrzanym piekarniku przez 18 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek muffinki będzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wytrzymałe, Zamykane Ponownie Torby PlastikoweWytrzymałe, Zamykane Ponownie Torby Plastikowe
1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone1 Opakowanie (8 Uncji) Serka Mascarpone
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn