Muffinki z rodzynkami i marchewką
Muffinki z rodzynkami i marchewką mogą być właśnie tym śniadaniem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 12 osób. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 225 kalorii . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga jajek, rodzynek, oleju roślinnego i zmielonej gałki muszkatołowej. 14 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Ta ocena jest solidna. Wypróbuj Naleśniki z ciemnej czekolady z migdałami i sosem z ciemnej czekolady , Ciasto korzenne z ananasem i marchewką i rodzynkami oraz Ciasteczka z czekoladą i rodzynkami, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffiny lub wyłóż je papierowymi papilotkami.
Wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, mąkę uniwersalną, sól, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, goździki i cynamon. W osobnej misce wymieszaj jajka, maślankę, olej, mus jabłkowy i miód. Wymieszaj mieszankę jajeczną z mąką, aż się połączą. Wymieszaj z marchewką i rodzynkami. Włóż ciasto łyżką do przygotowanych foremek na muffiny.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 18 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek muffinki będzie czysta.