Muffinki Z Płatkami Owsianymi Truskawkowymi
Truskawkowe muffinki owsiane to śniadanie, które serwuje 12. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Ten przepis z prostych przepisów wymaga sody oczyszczonej, jaj, soli i cynamonu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 1285 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Muffinki Z Płatkami Owsianymi Truskawkowymi, Muffinki Z Płatkami Owsianymi Truskawkowymi, oraz Muffiny Owsiane Truskawkowo-Rabarbarowe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać owies i jogurt.
Następnie przygotować macerat truskawki z cukrem i balsamicznym: spłukać i osuszyć truskawki. Z grubsza posiekać truskawki (kroję je w ćwiartki wzdłuż, a następnie wykonuję jedno lub dwa poprzeczne kawałki). Powinieneś mieć około 1 1/2 szklanki posiekanych truskawek.
Miejsce w małej miseczce.
Posypać białym cukrem i octem balsamicznym. Delikatnie wymieszaj, aby pokryć truskawki cukrem i octem.
Rozgrzej piekarnik, przygotuj puszkę na muffinki: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. przygotuj 12-studzienkową puszkę na muffinki, pokrywając ją masłem lub podszewką papierowymi kubkami na muffinki.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, drobno zmielony czarny pieprz i cynamon.
Dodać jajka, roztopione masło, brązowy cukier i ekstrakt waniliowy do mieszanki płatków owsianych i jogurtów. Mieszaj do momentu włączenia.
Wymieszaj mieszankę mąki z mieszanką płatków owsianych: użyj drewnianej łyżki, aby delikatnie wymieszać mieszankę mąki z płatkami owsianymi. Mieszaj, aż tylko włączone i mąka jest zwilżona. Nie przesadzaj! Albo Twoje babeczki będą gumowate. Ciasto powinno być raczej grudkowate, a nie gładkie.
Delikatnie złożyć truskawki, w tym każdy słodki ocet płyn truskawki zostały siedzi w.
ciasto równomiernie do studzienek muffin lub filiżanek.
Piec w temperaturze 204°, aż szczyty są rumiane i muffin odbija się z powrotem, gdy delikatnie nacisnąć na górze z palcami, o 20 protokół. Bambusowy lub metalowy szpikulec włożony do środka powinien wyjść czysty.
Pozostaw do ostygnięcia na kilka minut w puszce muffin przed wyjęciem, aby służyć.