Muffinki Z Niebieskiej Kukurydzy
Niebieskie babeczki kukurydziane mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz sól, cukier granulowany, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Muffinki Z Niebieskiej Kukurydzy, Babeczki Kukurydziano-Szałwiowe, oraz Blue Corn-Babeczki Jagodowe.
Instrukcje
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Posmaruj 6-szczelinową patelnię muffin nieprzywierającym sprayem warzywnym.
W małym rondlu roztopić masło.
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
W dużej misce do mieszania, ubij razem mleko, jajka, papryka, jalapeno, kukurydza i kolendra.
W osobnej misce wymieszaj razem mączkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cukier.
Wymieszać z płynną mieszaniną.
Podziel ciasto równomiernie między szczeliny muffinki i piec przez 16 minut lub aż zestaw, obracając patelnię raz do równomiernego pieczenia.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Południe w menu? Spróbuj sparować z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Piwnice stepowe suche Riesling z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Piwnice Stepowe Suche Riesling
Aromaty zielonego jabłka, limonki, gruszki i kremu waniliowego prowadzą do delikatnego odczucia w ustach z nutami mineralnymi, jabłkiem, skórką cytrynową i rześką kwasowością.