Muffinki z masłem orzechowym
Muffiny z masłem orzechowym wymagają około 45 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 12 osób i kosztuje 54 centy za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 140 kalorii . Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka cukru, mąki, soli i kilku innych składników. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 13% wyniku , co nie jest aż tak spektakularne. Podobne przepisy to Babeczki Jaglane z Masłem Miodowo-Orzechowym ,Wyznanie, że kocham węglowodany… Muffiny z Brązowym Masłem Orzechowym i Czekoladowe Babeczki Bourbon Orzechowe z Luzem Masło Orzechowym .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce połącz jajko, mleko, masło, syrop, śmietanę i wanilię. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone. Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny w trzech czwartych.
Na polewę w małej misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon; pokroić na masło, aż się rozpadnie. Wymieszaj orzechy pekan.
Piec w temperaturze 400°C przez 18-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w muffinkę będzie sucha. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.