Muffinki z jabłkiem i serem cheddar
Babeczki z jabłkiem i serem cheddar to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 241 kalorii . Za 46 centów za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, cukru, mąki i jajka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Apple Cheddar Palmiers , Apple Cheddar Turkey Burgers With Chipotle Yogurt Sauce i Eggless Quinoa Bananan Almond Muffins - How to make Quinoa Muffins .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj pierwsze sześć składników; dodaj 1 szklankę sera cheddar i parmezan. W małej misce ubij jajko, maślankę i olej; dodaj do suchych składników, aż będą wilgotne. Wymieszaj z jabłkami.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do trzech czwartych ich wysokości.
Posyp resztą sera cheddar.
Piec w temperaturze 400° przez 20-22 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.