Muffinki z irlandzką whisky
Irish Whiskey Muffins to śniadanie dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 175 kalorii . Za 19 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to europejskie danie. Jest idealny na ul. dzień patryka . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup irlandzką whisky, mąkę, jajko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Spróbuj irlandzkiego ciasta z whisky , Madeleines z krówką z irlandzkiej whisky i Gnocchi z dyni piżmowej z sosem śmietanowym z whisky, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C (375 stopni F).
Nasmaruj tłuszczem 12 foremek na muffinki.
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.
Zmieszaj irlandzki likier śmietankowy i irlandzką whisky w 1 filiżance.
Wlej mleko do tej samej miarki, aby uzyskać w sumie 8 uncji płynu.
W misce wymieszaj jajko, mieszaninę mleka i masło.
Delikatnie wymieszaj płynne składniki z suchymi, aż składniki zostaną zwilżone. Łyżką nakładaj ciasto do przygotowanych foremek na muffinki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka wbita w środek muffinki będzie sucha, około 20 minut.