Muffinki Z Cukinią Przyprawione
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffinki z cukinii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 26 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 182 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Jeśli masz gałkę muszkatołową, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chai Spiced Cukinia Muffiny, Muffinki z oliwą z cukinii z cytrynową glazurą, oraz Piernikowe muffinki z przyprawionym Streuselem i ostrym sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż dwa stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie. Line 2 (12-studzienkowe) patelnie na muffinki z wkładkami papierowymi. Ewentualnie studzienki posmarować masłem; odstawić.
Umieść mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, soda oczyszczona, gałka muszkatołowa i sól w średniej misce i ubijaj, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść jajka, cukry, olej i wanilię w dużej misce i ubijaj, aż jajka zostaną rozbite i mieszanina zostanie dokładnie połączona. Używając gumowej szpatułki, złóż mieszankę mąki, aż do połączenia. Złóż cukinię do równomiernego wymieszania.Napełnij studzienki muffinowe około dwóch trzecich drogi.
Piec, obracając patelnie na muffinki od przodu do tyłu i od góry do dołu w połowie czasu gotowania, aż babeczki będą rumiane, a tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty, około 25 minut.
Przenieś patelnie do stojaków z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut.
Wyjąć muffinki z patelni i całkowicie ostudzić.