Muffinki z ciasta marchewkowego z cynamonową glazurą
Muffinki z ciasta marchewkowego z cynamonową glazurą to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 187 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukier cukierniczy, ekstrakt z wanilii, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki Z Ciasta Marchewkowego Z Cynamonową Glazurą, Ciasto marchewkowe Poke Ciasto z solonym karmelem Cynamonowa glazura, oraz Bezglutenowe ciasto marchewkowe z Craisins i cynamon glazury.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko nasmaruj 2 patelnie na muffinki lub użyj papierowych wkładek.
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, ziele angielskie i sól.
Wymieszać z brązowym cukrem, białym cukrem i kokosem. W osobnej misce połączyć jajka, olej, 1/2 szklanki maślanki, marchew, ananas i wanilia. Zrobić dobrze w środku mieszaniny mąki i dodać mieszaninę jajko/maślanka.
Wymieszać do momentu zwilżenia ciasta. Napełnij kubki muffin 3/4 pełne.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy blaty lekko spuszczą się z powrotem. Pozostawić do ostygnięcia.
W małej misce połącz cukier cukierniczy, 1 łyżeczkę cynamonu i 2 do 3 łyżek maślanki.
Wymieszać, aż będzie gładka, następnie przechowywać w lodówce, aż zgęstnieje.
Mżać nad schłodzonymi muffinkami.