Muffinki tropikalne z cukinii i marchewki
Muffinki z cukinii i marchewki tropikalnej mogą być właśnie tym bezmlecznym i laktoowowegetariańskim przepisem, którego szukałeś. Ten przepis pozwala na przygotowanie 20 porcji, każda o wartości 109 kalorii , 4 g białka i 2 g tłuszczu . Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką sól, wyciśniętą cukinię, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. To danie dobrze sprawdza się jako śniadanie. Od przygotowania do podania na talerzu, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest on udostępniany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 51% , co jest solidnym wynikiem. Ciasto marchewkowe tropikalne , naleśniki z marchewką i cukinią Clean Eating oraz sałatka z arbuza, cukinii i marchewki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C (350°F). Nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką 2 foremki do muffinek.
Wymieszaj mąkę, otręby owsiane, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i cynamon w dużej misce. Uformuj wgłębienie w środku mieszanki.
Dodaj cukinię, papaję, marchewkę, mus jabłkowy, miód, jajka, ekstrakt waniliowy, skórkę z cytryny i sok z cytryny do wgłębienia; wymieszaj, aby połączyć ciasto. Nałóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny, wypełniając każdą do 2/3 wysokości.
Piecz w rozgrzanym piekarniku, aż patyczek wbity w środek muffinki będzie suchy, przez 18–20 minut. Pozostaw muffinki do ostygnięcia w foremce na 5 minut, a następnie przełóż na kratkę do studzenia.