Muffinki Pełnoziarnisto-Jagodowe
Pełnoziarniste babeczki z jagodami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Ten przepis służy 12. 119 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, zmielony cynamon, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Pełnoziarniste Babeczki Jagodowe, Babeczki Z Pełnoziarnistymi Jagodami, oraz Babeczki Pełnoziarniste Jagodowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj 12 regularnych kubków muffin sprayem do gotowania lub Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdym kubku muffin. W małej misce, wymieszać brązowy cukier i cynamon; odstawić.
W dużej misce ubić łyżką mleko, olej, miód i jajko. Mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać do czasu zwilżenia mąki (ciasto będzie grudkowate). Delikatnie złóż jagody.
Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin (kubki będą pełne).
Posypać mieszanką brązowego cukru.
Piec około 20 minut lub do złotego koloru. Natychmiast wyjąć z patelni.