Muffinki pasternakowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki uniwersalnej, mielonej buławy, żurawiny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 35 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Muffinki Pasternakowe, Muffinki Z Rozmarynem Pasternakowym, oraz Wegańskie babeczki z pasternakiem i jabłkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W średniej misce wymieszać mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i przyprawy; odstawić na bok. W osobnej misce ubijamy cukry i jajka, następnie ubijamy w maślance i brązowym maśle. Mokrą mieszankę zeskrobać na suchą mieszankę, wrzucić starty pasternak i żurawinę i delikatnie złożyć, aż do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze Cukierniczym
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Pasternak
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Podziel ciasto równomiernie pomiędzy 10 wyłożonych papierem filiżanek na 12 filiżanek muffin pan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie Polenty
3
Piec 20-25 minut, obracając raz, aż szpikulec włożony w środek muffinki wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia krótko przed jedzeniem. Resztki babeczek przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 3 dni, podgrzewać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.