Muffinki owsiane z jagodami

Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie, więc wypróbuj Blueberry Oat Muffins. Ten przepis jest dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 226 kalorii . Za 29 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka maślanki, sody oczyszczonej, szybko gotujących się płatków owsianych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest tak imponujące. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Babeczki owsiane z marchewką , Chleb jagodowy z syropem jagodowym i Wegańskie pieczone jabłka z owsianą kruszonką .
Instrukcje
W misce wymieszaj płatki owsiane z mlekiem; odstaw na 5 minut.
W innej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Wymieszaj jajko i masło z mieszanką owsianą; dodaj do suchych składników. Mieszaj tylko do zwilżenia. Delikatnie wmieszaj borówki.
Napełnij dobrze natłuszczone foremki na muffiny ciastem do 3/4 wysokości.
Piec w temperaturze 400°C przez 15–20 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie czysta.