Muffinki Otręby-Gingerum
Need a wegetariański posiłek poranny? Muffinki z otrębami - Gingerum mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 5G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka otrębów pszennych, oleju roślinnego, proszku do pieczenia i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest dobre. Spróbuj Jabłko Cynamon Otręby Babeczki / Super Otręby Muffin Ciasto, Po Rodzynkach Otręby Sos Jabłkowy Otręby Płatki Muffinki, oraz Muffinki Z Otrębów Owsianych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko pokryć kubki muffin sprayem do gotowania lub linią z papierowymi wkładkami do muffinów.
W średniej misce ubij razem olej, mus jabłkowy, mleko, jogurt, jajko, dżem truskawkowy i ekstrakt waniliowy.
W maszynce zmiel płatki z otrębów na drobny proszek; powinno to zrobić około 1 1/4 szklanki mąki.
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z mąką pełnoziarnistą, otrębami pszennymi, mąką gryczaną, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, brązowym cukrem, mielonym imbirem, przyprawą z ciasta dyniowego, zielem angielskim i mieloną gałką muszkatołową.
Wlać mieszaninę musu jabłkowego i dokładnie wymieszać. Mieszamy łyżką do przygotowanych muffinek, napełniając do poziomu z górną częścią muffinek.
Piec w nagrzanym piekarniku 26 do 30 minut, lub do testu babeczki wykonane wykałaczką.
Wyjąć muffinki z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.