Muffinki mięsne z sosem barbecue
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów na grilla do swojego pudełka z przepisami, warto wypróbować Muffiny z kotletami mielonymi z sosem grillowym. Jedna porcja tego dania zawiera około 39 g białka, 72 g tłuszczu i łącznie 1119 kalorii. Za 4,48 USD za porcję ten przepis pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 porcji. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis zachwycił 637 osób. Udaj się do sklepu i kup złote ziemniaki Baby Yukon, wędzony sos barbecue, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Dzięki temu przepisowi Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 95%. Podobne przepisy to bezglutenowe babeczki z klopsami z grilla, klopsiki z sosem grillowym z jeżynami i klopsiki z indyka w glazurze z sosem grillowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Włóż mieloną wołowinę do dużej miski. Włóż cebulę i seler do robota kuchennego.
Paprykę przekrój na pół, wyrwij nasiona i wrzuć je do kosza na śmieci.
Paprykę pokroić na kilka kawałków i dodać do robota kuchennego. Poruszaj ostrzami robota, aby drobno posiekać warzywa na bardzo małe kawałki, a następnie dodaj je do miski z mięsem.
Do miski dodać jajko roztrzepane z mlekiem, bułkę tartą i przyprawę do grilla. Następnie wymieszaj wędzony sos barbecue, salsę i sos Worcestershire.
Połowę sosu wlać do miski z mieszanką klopsów.
Mięso wymieszać rękoma. Zmyć naczynia.
Formę na 12 muffinów (po 1/2 szklanki każda) posmaruj olejem roślinnym lub oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Do każdej puszki nałóż mięso za pomocą łyżki do lodów. Każdy klops posmaruj łyżką dodatkowego sosu.
Rozetnij 1 muffinkę, aby sprawdzić, czy środek jest upieczony. Podczas pieczenia babeczek z klopsami przygotuj fasolkę szparagową w kuchence mikrofalowej.
Podawaj także klops z tłuczonymi ziemniakami i serkiem śmietankowym.
Umieść bekon między ręcznikami papierowymi i kuchenką mikrofalową na poziomie 60 sekund. Boczek ostudzić i posiekać lub pokruszyć.
Fasolkę szparagową włóż do miski i skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, solą i pieprzem. Przykryj miskę luźno folią i włóż zieloną fasolkę do mikrofalówki na wysoką moc przez 5 minut, zamieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.
Zdejmij opakowanie i posyp fasolkę szparagową pokruszonym boczkiem.
Gotuj ziemniaki do miękkości, 15 minut. Podczas gdy woda się gotuje, a ziemniaki się gotują, możesz pracować nad przepisem na klopsiki.
Gdy ziemniaki będą miękkie, odcedź je i włóż z powrotem do gorącego garnka, aby trochę podeschły. Ziemniaki rozgnieść na pół lub z mlekiem za pomocą tłuczka do ziemniaków.
Dodajemy serek śmietankowy i ubijamy, aż ser rozpuści się w ziemniakach. Następnie dodaj szczypiorek i szalotkę, dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.