Muffinki migdałowo-gruszkowe
Muffinki z gruszką i migdałami to śniadanie dla 15 osób. Jedna porcja zawiera 150 kalorii , 4 g białka i 5 g tłuszczu . Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 2 powiedziałyby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka gruszki, mleka, mielonego cynamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z oceną Spoonacular wynoszącą 35% , to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to: Muffinki śniadaniowe z jabłkami, wiśniami, gruszkami i migdałami , Muffinki bananowo-migdałowe z komosą ryżową bez jajek - jak zrobić muffinki z komosą ryżową i Barchiglia - tarta gruszkowo-migdałowa ze Starego Kraju .
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze dziewięć składników. W drugiej misce ubij jajka, jogurt, mleko, olej i ekstrakt. Wmieszaj do suchych składników, aż masa będzie wilgotna. Wmieszaj gruszkę i migdały.
Napełnij wysmarowane tłuszczem lub wyłożone papierem foremki do muffinek do dwóch trzecich wysokości.
Piecz w temperaturze 200°C przez 12–15 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy. Ostudź przez 5 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.