Muffinki Matcha
Muffinki Matcha to bezmleczne poranny posiłek. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, mąka ciasto, syrop klonowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Muffinki Matcha, Muffinki Migdałowe Matchan, oraz Matcha Morning Muffins Lub Bochenek.
Instrukcje
Mąkę tortową, proszek do pieczenia, matcha i cukier puder przesiać do miski. Odstawić.
W osobnej misce ubijamy mleko sojowe, aż się spieni.
Dodaj syrop klonowy i sos sojowy i nadal trzepać i włączenie powietrza.
Dodaj olej roślinny, jeśli mleko sojowe nie jest szczególnie " bogate."
Zmień mieszankę mąki. Złóż go do mieszanki mleka sojowego w dwóch lub trzech partiach, delikatnie mieszając po każdym dodaniu, aby połączyć. Powstałe ciasto powinno być gładkie, grube i lekko spienione. Linia indywidualne formy cupcake wolnostojące, lub puszkę 6-muffin (jeśli będzie pasować do parowca), z wkładkami papierowymi lub foliowymi i wlać skąpe 1/4 szklanki ciasta. Stuknij w dół, aby wyrównać ciasto. Jeśli używasz czarnej fasoli, umieść 6 lub 7 fasoli na wierzchu ciasta w każdej filiżance (waga fasoli spowoduje ich zatopienie).
Napełnione kubki umieść w płaskiej, pokrywanej parowarze wyposażonej w pokrywkę zabezpieczoną ściereczką. Ustaw parowiec na dużym ogniu. Gdy usłyszysz wrzącą wodę, dostosuj ciepło, aby utrzymać stały przepływ pary. Gotuj na parze przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż czubki muffinek pękną i rozerwą się, a wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta. Zawsze ostrożnie zdejmuj pokrywę, aby uniknąć poparzenia dłoni przez parę.
Babeczki przełożyć do stelaża w celu ostygnięcia. Wkładki papierowe lub foliowe należy przechowywać na miejscu, aż będą gotowe do spożycia. Babeczki utrzymają się w temperaturze pokojowej do 6 godzin; aby były miękkie i wilgotne, umieść je w zamkniętym pojemniku lub wsuń do zamykanej torby. Przechowywać dłużej, przechowywać w lodówce do 2 dni. Aby przed podaniem przepłukać muffinki, umieść je w kuchence mikrofalowej (najpierw usuń foliowe wkładki) i zapiekaj na 10 sekund.
Przedruk za zgodą Kansha: Celebrating Japan ' s Vegan and Vegetarian Traditions by Elizabeth Andoh. Copyright © 2010 by Elizabeth Andoh; photographs copyright © 2010 by Leigh Beisch. Wydany przez Ten Speed Press, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc., Nowy Jork.Elizabeth Andoh jest amerykańskim autorytetem w dziedzinie kuchni japońskiej. Od 1967 roku uczyniła Japonię swoim domem i dzieli swój czas między Tokio i Osakę, reżyserując program kulinarny "smak kultury". Jej książka Washoku zdobyła 2006 IACP Jane Grigson award for distinguished scholarship in food writing I była nominowana do Nagrody Jamesa Bearda.