Muffinki mandarynkowe

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich lacto ovo do swojej skrzynki z przepisami, muffinki mandarynkowe mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 30 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 174 kalorie . Ten przepis jest dla 12 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Sprawdza się dobrze jako niedrogie śniadanie. Mieszanka mleka, sody oczyszczonej, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co nie jest takie niesamowite. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także muffinki z komosą ryżową, bananem i migdałami bez jajek - How make Quinoa Muffins , zdrowe muffinki czekoladowe Xocai oraz muffinki śniadaniowe z jabłkiem, wiśnią, gruszką i migdałami .
Instrukcje
W misce wymieszaj pierwsze pięć składników. W małej misce wymieszaj jogurt, jajko, masło i mleko do uzyskania gładkiej konsystencji; wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z mandarynką i skórką.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do dwóch trzecich wysokości.
Piec w temperaturze 400° przez 18-20 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.