Muffinki Makowe Z Kaszy Kukurydzianej
Babeczki z makiem z kaszy kukurydzianej mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 229 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka prosa, mąki kukurydzianej, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co jest raczej złe. Spróbuj Wolno Gotujący Cytrynowy Mąka Kukurydziana Mak Chleb, Otis Spunkmeyer migdałowe babeczki z makiem-zrób pyszne babeczki w domu, oraz Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozprowadzić proso na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, często mieszając, aż tosty i pachnące, o 10 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić, około 5 minut.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F (200 stopni C). Posmaruj 12 filiżanek muffinek.
W misce wymieszać proso, mąkę, mąkę kukurydzianą, Mak, 3 łyżki cukru, skórkę cytryny, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Mleko, miód, olej rzepakowy, jajko i ekstrakt wanilii ubić razem w osobnej misce. Mieszaj mieszaninę mleka w mieszaninę mąki, aż do połączenia.
Do przygotowanych muffinek wlać ciasto; na ciasto posypać 1 łyżką cukru.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta i topy będą złote, 12 do 15 minut.