Muffinki Jumbo Fluffy Walnut Apple
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na śniadanie,więc wypróbuj Jumbo Fluffy Walnut Apple Muffins. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. 179 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cukier, orzechy włoskie, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 33%. Ten wynik jest raczej zły. Apple coffee cake jumbo muffins, Puszyste Naleśniki Jabłkowo-Orzechowe, oraz Jumbo Fluffy Sugar Cookie są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Pokryj wierzch i wnętrze Jumbo Muffin pan sprayem do gotowania lub wyłóż papierem do muffinek.
W dużej misce wymieszaj 1/2 szklanki masła, 1 1/4 szklanki cukru, wanilii i soli, aż będą lekkie i puszyste. Ubijaj jajka pojedynczo.
Wymieszaj 1 3/4 szklanki mąki, proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki cynamonu. Mieszaj mąkę na przemian z mlekiem, mieszając tylko do włączenia. Złożyć jabłka i orzechy włoskie. Nabierz do kubków na muffinki, aby napełnić 3/4. Lekko posyp wierzchołki kruszonką cynamonową.
Aby zrobić kruszonkę cynamonową: w małej misce wymieszaj 1/4 szklanki białego cukru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżki mąki uniwersalnej i 2 łyżki masła pokrojonego w kostkę.
Wymieszaj razem za pomocą blendera do ciasta lub dwóch noży do masła. Kruszonka powinna przypominać mały groszek.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, gdy wierzchołki staną się złotobrązowe, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Jeśli zbyt szybko się zrumienią, przykryj folią aluminiową.
Wyjmij z patelni i ostudź na ruszcie.