Muffinki Jabłkowo-Orzechowe (Gf, Wegańskie)

Muffinki Jabłkowo-Orzechowe (Gf, Wegańskie)
Muffinki jabłkowo-orzechowe (gf, Wegańskie) to bezglutenowe i wegańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 718 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, mąkę z prosa, zmielone nasiona lnu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 15 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki Z Dyni, Jabłek I Orzechów Laskowych, Wegańskie Babeczki Z Dynią I Jabłkami, oraz Wegańskie babeczki z pasternakiem i jabłkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°, linia 12 Muffin filiżanki z papieru cups.In małą miskę, wymieszać razem siemię lniane i gorącą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię LnianeSiemię Lniane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Połówki Krakersów GrahamPołówki Krakersów Graham
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Postaw na 10 minutes.In w średniej misce ubijamy mąki, skrobię, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, gumę guar, cynamon, gałkę muszkatołową i imbir. Zestaw aside.In duża miska ubić razem brązowy cukier, olej, wanilia i ocet ryżowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Guma GuarGuma Guar
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać mieszankę z siemieniem lnianym i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Siemię LnianeSiemię Lniane
4
Dodaj suchą mieszankę i delikatnie wymieszaj, następnie dodaj mleko sojowe i wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki.Złożyć w rozdrobnione jabłko i orzechy laskowe.Porcję do przygotowanych muffinek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości SmażoneKotlety Z żeberek Jagnięcych, Kości Smażone
SoymilkSoymilk
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Połówki Krakersów GrahamPołówki Krakersów Graham
5
Piec 35 minut, aż test zrobić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
6
Natychmiast wyjąć z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.

Składniki

1jabłko ze skórką, grubo startejabłko ze skórką, grubo starte1porcja startego parmezanucp. cebulacp. cebula1warzywo (np. szpinak)posypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowyposypka pomarańczowa lub cukier pomarańczowy791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1Spód: okruszki z herbatników grahamlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)1warzywo (np. szpinak)1 szklanka mirinu lub słodkiego sake1 szklanka mirinu lub słodkiego sake2Spód: okruszki z herbatników grahamnasiona lnu mielonegonasiona lnu mielonego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoguma guarguma guar1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzechy laskowe, tosty i drobno posiekane (choć nie zmielone)orzechy laskowe, tosty i drobno posiekane (choć nie zmielone)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka z prosamąka z prosa1warzywo (np. szpinak)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)1 ciasto funtowe z żurawiną, pokrojone w kostki o wymiarach 1/2 cala, tak aby uzyskać 2 szklanki (można też wykorzystać 2 szklanki resztek ciasta duńskiego lub pączków w połączeniu z suszoną żurawiną – patrz poniżej)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweskrobia ziemniaczana (nie mąka ziemniaczana)skrobia ziemniaczana (nie mąka ziemniaczana)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowamąka ryżowa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka sorgomąka sorgo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesoymilksoymilk1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoczysty ekstrakt z wanilii (upewnij się, że to GF)czysty ekstrakt z wanilii (upewnij się, że to GF)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn