Muffinki Dyniowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc wypróbuj babeczki z dyni. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz soda oczyszczona, maślanka niskotłuszczowa, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj babeczki z dyni bez jaj , jak zrobić babeczki z dyni, Muffinki z dyni czekoladowe z polewą z dyni, oraz Muffinki Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Płaszcz 12-cup muffin patelni z sprayem do gotowania.
W średniej misce wymieszać mąki uniwersalne i pełnoziarniste, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir, goździki i gałkę muszkatołową.
W dużej misce ubić cukier, melasę, olej i 1 jajko, aż do połączenia.
Dodać drugie jajko i dobrze ubić.
Mieszankę mąki ubić w 2 partiach, na przemian z maślanką.
Trzepaczka tylko do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni muffin i posypać pestkami dyni. Dotknij patelni na blacie kilka razy, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec przez 20 minut lub aż drewniany kilof włożony w środek 1 babeczki wyjdzie czysty.
Ostudzić na stojaku z drutu na 15 minut. Poprowadź nóż wokół babeczek, aby je poluzować i odkręcić. Ochłodzić całkowicie na stojaku.