Muffinki czekoladowe
Muffinki czekoladowe zajmują około 30 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 24 osób. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 163 kalorie , 3 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się jako bardzo niedrogie śniadanie. Jeśli masz pod ręką cukier, śmietankę, mleko i kilka innych składników, możesz je zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Muffinki z komosą ryżową, bananem i migdałami - jak zrobić muffinki z komosą ryżową , Zdrowe muffinki czekoladowe Xocai i Muffinki z jeżynami i białą czekoladą .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, kakao, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce ubij jajka, śmietanę, wodę, mleko, olej i wanilię. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Wymieszaj z kawałkami czekolady.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny do dwóch trzecich wysokości.
Piec w temperaturze 325° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem z foremek na kratkę.