Muffinki Czekoladowe
Czekoladowe babeczki czekoladowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 326 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. 75 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, vanillan ekstrakt, jajko, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Eggless Chocolate Chocolate Chip Muffins / Double chocolate muffins, Czekoladowe babeczki czekoladowe z Nutellą, oraz Czekoladowe Muffinki Bananowe Z Polewą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C). Linia 12 Muffin kubki z papierami.
W małym rondlu na małym ogniu roztopić półsłodką czekoladę wraz z masłem.
Odstawić do ostygnięcia, około 10 minut.
Lekko ubić jajko. W małej misce, wymieszać razem mieszaninę masło czekoladowe z maślanką, cukier, jajko, i wanilia, aż dobrze wymieszać.
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę i sól. Zrób dziurę w środku suchych składników, wlej mieszaninę czekolady i mieszaj, aż się połączą. Wymieszać w Mini chocolate chips. Łyżka ciasta do wyłożonych kubków muffin.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 20-25 minut lub aż wykałaczka włożona w środek muffinki wyjdzie czysta.
Wyjmij puszkę muffinów z piekarnika i odstaw na co najmniej 5 minut, przed wyjęciem muffinów i pozostawieniem ich do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Podawać na ciepło lub schłodzone; można również zamrozić.