Lemon Cranberry Muffins może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko na przepis na poranny posiłek. Ten przepis służy 12 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka proszku do pieczenia, mleko, ścinane migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Muffinki Żurawinowo-Cytrynowe, Muffinki Żurawinowo-Cytrynowe, oraz Muffinki Cytrynowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (205 stopni C). Nasmaruj 12 kubków muffin lub linia z papierowymi wkładkami do muffinów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Piekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
3
Wymieszać sok z cytryny i mleko w miarce, do kwaśnego mleka; ubić jajka, olej i mieszaninę mleka w misce. Wymieszać mieszaninę jaj w mieszaninę mąki, aż tylko zwilżony; złożyć w żurawiny. Napełnij przygotowane muffinki w 2/3 pełne; posyp migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina
Sok Z Cytryny
Mleko
Migdały
Mąka Uniwersalna
Jajko
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Wkładki Do Muffinów
Cukierki Peachie-o
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do muffinki wyjdzie czysta, 18 do 20 minut. Schłodzić przez 5 minut przed wyjęciem z patelni do stojaka z drutu.