Muffinki Cytrynowo-Malinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranny posiłek, więc wypróbuj muffinki cytrynowo-malinowe. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę z cytryny, masło, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Muffiny Malinowo-Cytrynowe, Muffiny Malinowo-Cytrynowe, oraz Muffinki Cytrynowo-Malinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól w dużej misce; zrobić dobrze w środku mieszaniny.
Wymieszać razem jogurt i kolejne 3 składniki; dodać do suchych składników, mieszając tylko do zwilżenia.
Wrzucić razem 2 łyżki mąki i malin; złożyć na ciasto. Łyżka do lekko natłuszczonych patelni do muffinów, wypełniając dwie trzecie pełne.
Połączyć pozostałe 2 łyżki mąki i 3 łyżki cukru; masło pokroić w mieszaninę blenderem lub widelcem do kruchego ciasta. Łyżka równomiernie na ciasto w patelniach muffin.
Piec w temperaturze 375 przez 20 do 25 minut lub do złotego koloru.
Natychmiast wyjąć muffinki z patelni i ostudzić na stojakach z drutu.
* Borówki można zastąpić malinami.