Muffinki Cytrynowo-Jagodowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc wypróbuj muffinki cytrynowo-jagodowe. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, mleko, skórkę cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Muffinki Cytrynowe Z Jagodami Z Polewą Cytrynową, Muffinki Cytrynowo-Jagodowe, oraz Muffinki Cytrynowo-Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 12 regularnych filiżanek do muffinek lub spryskaj sprayem do gotowania.
Umieść płatki w plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę i zmiażdż wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa. Odstawić.
Aby polewa, w małej misce, wymieszać 2 łyżki pokruszonych płatków, 1/4 szklanki brązowego cukru, cynamon i margarynę, aż będą kruche; odstawić.
W średniej misce, wymieszać 1/3 szklanki brązowego cukru, mleko, olej, Skórka z cytryny i jajko. Wymieszać pozostałe pokruszone płatki, mąkę, proszek do pieczenia i sól tylko do zwilżenia. Delikatnie wymieszać z jagodami. Ciasto podzielić równomiernie między kubki muffin; posypać polewą.
Piec 20 do 24 minut lub do złotego koloru.