Muffinki brzoskwiniowo-waniliowe bez cukru
Bezcukrowe (lub nie) muffinki brzoskwiniowo-waniliowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 56 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 104 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, mąkę, soję i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Cukier Waniliowy Brzoskwiniowy Crisp, Domowa Bez Cukru Wanilia Cynamon Gorąca Czekolada {Opcja Bez Nabiału}, oraz Zdrowa domowa pasta z fasoli waniliowej (rafinowany bez cukru, bezglutenowy, wegański).
Instrukcje
Wymieszać z nektarem z agawy (Opcjonalnie) i odstawić. W średniej misce do mieszania wymieszaj zmielone nasiona lnu z ciepłą wodą. Rozetnij fasolę wanilii i zeskrobaj nasiona od środka za pomocą noża.
Ubijamy nasiona do mieszanki lnu i zachowujemy fasolę wanilii do innego użycia. (Spróbuj przechowywać go w cukrze, aby uzyskać cukier waniliowy.)
Dodaj ekstrakt waniliowy, Sok z cytryny i soję do mieszanki lnu i dobrze ubijaj, aby połączyć. W dużej misce, połączyć mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i cukier lub substytut.
Dodać płynne składniki i mieszać tylko do połączenia; ciasto będzie grube. Złóż brzoskwinie, upewniając się, że są one rozmieszczone w całym cieście. Napełnij każdą filiżankę muffinek w granicach 1/2 cala od góry. Wygładzić wierzch każdej muffinki i w razie potrzeby posypać posiekanymi migdałami.
Piec, aż wykałaczka wyjdzie czysta, około 15-20 minut. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.