Muffinki Bananowo-Daktylowe
Bananowo-daktylowe babeczki mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, cukier granulowany, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki B. A. d. (bananowo-jabłkowe) , Babeczki Bananowo-Jabłkowe, oraz Babeczki Bananowo-Daktylowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. Spray DNA tylko z 12 regularnych filiżanek muffin z gotowania sprayu lub linii z papierowych kubków do pieczenia. Spryskać dno tylko papierowych kubków do pieczenia sprayem do gotowania. W dużej plastikowej torbie do przechowywania żywności, grubo rozdrabniaj płatki zbożowe wałkiem do ciasta lub młotkiem do mięsa, aby zmierzyć 1 3/4 filiżanek.
W dużej misce wymieszać pokruszone płatki, mąkę, brązowy cukier, sodę oczyszczoną i sól. W średniej misce ubić maślankę, olej, wanilię i jajko do wymieszania.
Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki; mieszać tylko do momentu zwilżenia suchych składników. Mieszaj daty. Łyżka ciasto do kubków muffin.
Posypać gruboziarnistym cukrem.
Piec 18 do 20 minut lub do jasnego złotego koloru.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego.
Podawać na ciepło lub chłodno.