Muffinki Bananowe Bezglutenowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur porannego posiłku, więc dać bezglutenowe bananowe babeczki Chia spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis służy 9 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cynamon, żurawina, bezmleczne chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Banan Nut Chia Power Bars {Bezglutenowe + Wegańskie}, Muffinki Bananowe Z Kaszą Gryczaną (Bezglutenowe, Bez Cukru Rafinowanego), oraz Czekoladowe Muffinki Bananowe Z Masłem Orzechowym (Bezglutenowe + Bez Cukru Rafinowanego).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i nasmaruj lub ustaw puszki muffin.
Dodaj nasiona chia lub płatki do wody i pozostaw do siedzenia podczas przygotowywania reszty.
Suche składniki połączyć w dużej misce i odstawić.
Pozostałe składniki połączyć (z wyjątkiem żurawiny, czekolady i mleka konopnego) i dokładnie wymieszać.
Dodaj mokrą mieszaninę i nasiona chia do mieszanki mąki i wymieszaj, aby połączyć.W razie potrzeby wymieszać z żurawiną i kawałkami czekolady.Jeśli mieszanina wygląda na zbyt suchą, dodaj trochę mleka konopnego.
Piec przez 25 minut, lub do testowane wykonane z wykałaczką.