Muffinki Śniadaniowe Żurawinowo-Jabłkowe

Babeczki śniadaniowe z żurawiną i jabłkami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sody oczyszczonej, brązowego cukru, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Babeczki śniadaniowe z żurawiną i płatkami owsianymi, Babeczki Śniadaniowe Big Boy Apple, oraz Bezglutenowe Muffiny Żurawinowe Pomarańczowe: Jasne Radosne Śniadanie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 12 kubków na muffinki lub linkę papierowymi wkładkami.
W misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, sól i brązowy cukier. W osobnej misce ubić olej roślinny, jajka i ekstrakt waniliowy. Wymieszać mieszaninę jaj w mieszaninę mąki, aby ciasto; delikatnie złożyć jabłko i żurawinę w ciasto.
Wlać do przygotowanych muffinek.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż babeczki będą lekko rumiane na wierzchu, a wykałaczka włożona do środka babeczki wyjdzie czysta, 18 do 22 minut.