Mrówki na drzewie
Mrówki na drzewie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.02 za porcję. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu. Mieszanka kapusty napa, sól koszerna, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mrówki na kłodę, Mrówki na gałęzi, oraz Mrówki na kłody farszu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez 1 minutę na makaron celofanowy i 2 do 3 minut na makaron z anielskimi włosami.
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod bieżącą wodą. Odstawić.
Wymieszać wieprzowinę z 2 łyżki sosu sojowego, olej sezamowy, skrobia kukurydziana, i 1/2 szalotki w małej misce.
Rozgrzać olej roślinny w woku lub dużej patelni na dużym ogniu, aż prawie do palenia.
Dodaj imbir, czosnek, i chile pasty. Gotować, stale mieszając, aż pachną, około 30 sekund.
Dodać mieszankę wieprzową i gotować przez 1 minutę dłużej. Wymieszać z kapustą i pozostałymi 2 łyżkami sosu sojowego. Gotować, mieszając, aż kapusta prawie zwiędnie, 1 do 2 minut.
Dodać ugotowany makaron i gotować, kroić je lekko z boku łopatki, aż wieprzowina nie będzie już różowy, o 1 minutę.
Wlać bulion z kurczaka i dodać pozostałe szalotki. Doprawić solą i pieprzem i zmniejszyć ogień do średnio-niskich. Przykryć luźno folią i gotować na wolnym ogniu, aż makaron wchłonie część wywaru, około 3 minut