Mrożony tort Vacherin z kremem rabarbarowym i truskawkami

Mrożony tort Vacherin z kremem rabarbarowym i truskawkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mrożonego tortu Vacherin z kremem rabarbarowym i truskawkami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 169 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jeśli masz krem z kamienia nazębnego, sok z cytryny, kawałki rabarbaru i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort Z Truskawkami I Śmietaną, Tort orzechowy z truskawkami i śmietaną, oraz Bezy z truskawkami i bitą śmietaną (Schaum Torte) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej trzeciej i środkowej części piekarnika i rozgrzej do 121°. używając miski lub płyty o średnicy 8 cali jako prowadnicy, mocno prześledzić 2 okręgi na 1 arkuszu pergaminu i 1 okręgu na drugim arkuszu pergaminu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść papiery, zaznaczone bokiem w dół, na 2 blachach do pieczenia. Spryskaj papier sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w dużej misce, aż spieniony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i sól; ubijać do uzyskania miękkich szczytów. Ubij w cukrze, 1 łyżkę na raz, a następnie ubijaj, aż białka będą sztywne i błyszczące. Beat in vanilla. Pracując partiami, łyżka bezy do dużej torebki z ciastem wyposażonej w gładką końcówkę 1/2 cala. Zaczynając od środka każdego wyznaczonego okręgu i trzymając końcówkę tuż nad papierem, rura bezowa w spiralach, aby wypełnić okręgi, tworząc 3 rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
WaniliaWanilia
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
5
Piec bezy, aż będzie jędrne, suche i bladozłoty, około 2 godzin. Wyłącz piekarnik; pozostaw bezy w piekarniku z zamkniętymi drzwiami co najmniej 4 godziny lub na noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz rabarbar, truskawki, 1/2 szklanki cukru, wodę i sok z cytryny w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając do rozpuszczenia cukru. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż rabarbar jest bardzo delikatny, o 15 protokół. Mieszanka Puree w procesorze. Schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
RabarbarRabarbar
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Żółtka i 1/3 szklanki cukru ubić w dużej metalowej misce do wymieszania. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól miski dotknąć wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Ubijać, aż mieszanina zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 140 ° F przez 3 minuty, łącznie około 7 minut. Schłodzić mieszaninę do ostygnięcia, o 15 protokół. Delikatnie złóż mieszaninę rabarbaru w mieszaninę żółtkową. Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę do ubijania i wanilię w innej dużej misce, aż utworzą się sztywne szczyty. Składamy śmietanę w mieszaninę rabarbarową w 2 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
RabarbarRabarbar
WaniliaWanilia
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Umieść 1 dysk bezowy w patelni o średnicy 9 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
5
Rozłóż 1/3 kremu rabarbarowego (około 1 1/2 szklanki) na bezie, pozostawiając 1/2 cala gładkiej granicy. Na wierzch drugą bezę, potem 1/3 kremu rabarbarowego. Na wierzchu pozostały krążek bezowy i krem rabarbarowy (krem nie rozprzestrzeni się na boki patelni). Zamrozić, aż krem będzie jędrny, około 6 godzin. (Można dokonać 4 dni wcześniej. Przykryć folią; przechowywać zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Uwolnij boki patelni tortowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
7
Podawać torte ze słodzonymi truskawkami, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn