Mrożony mus z białej czekolady i orzechów laskowych

Mrożony mus z białej czekolady i orzechów laskowych
Mrożony mus z białej czekolady i orzechów laskowych to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 194 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz orzechy laskowe, wodę, bitą polewę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Czerwony, biały i niebieski (mus z białej czekolady, jagodowy Gelee, kokosowa Dacquiose z ciasteczkiem z orzechów laskowych), Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise, oraz Mrożone Ciasto Z Musem Z Białej Czekolady.

Instrukcje

1
Żółtka umieścić w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Połącz 3 łyżki wody, masła i czekolady w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści. Stopniowo dodawać mieszaninę czekoladową do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny czekolady na patelnię; gotować na średnim ogniu, aż gruby (około 3 minut), stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
4
W dużej misce umieścić śmietanę z kamienia nazębnego, soli i białek; ubić mikserem z dużą prędkością, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Połączyć cukier i 2/3 szklanki wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż termometr candy zarejestruje 23
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Stopniowo wlać gorący syrop cukrowy cienkim strumieniem do mieszaniny białek jaja, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty (5 do 7 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Białka JajBiałka Jaj
7
Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę czekolady; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Złóż ubitą polewę i orzechy laskowe. Wymieszać łyżką do schłodzonego pojemnika z zamrażalnikiem; zamrozić 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bitą PolewąBitą Polewą
CzekoladaCzekolada
Białka JajBiałka Jaj
Orzechy LaskoweOrzechy Laskowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn