Mrożony deser pistacjowy z sosem malinowym
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 194 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 5% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz serek śmietankowy, mleko, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Mrożony deser pistacjowo-kremowy z sosem rubinowo-malinowym, Mrożony Deser Truskawkowo-Pistacjowy, oraz Deser Malinowy Mrożony podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połączyć wafle, drobno posiekane pistacje i masło. Naciśnij na dole 9-in. patelnia springform pokryta sprayem kuchennym.
Umieść patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut lub aż lekko się zarumieni. Fajne na drucianym stelażu.
Tymczasem w małej misce ubić mleko i budyń na 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do miękkiego ustawienia. W dużej misce ubić serek śmietankowy, aż będzie gładki. Beat in the pudding.
Odstawić 3/4 szklanki bitej polewy do dekoracji; Pozostałe ubijane polewy złożyć na masę serową.
Wlać nadzienie na skórkę. Zamrażać przez 5 godzin lub na noc. Przykryć i schłodzić Pozostałe ubite polewy.
Do sosu włóż maliny, cukier i likier do robota kuchennego. Przykryj i przetwarzaj przez 1-2 minuty lub do uzyskania gładkości. Odcedzić i wyrzucić nasiona i miąższ. Przechowywać w lodówce do podania.
Wyjmij deser z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
Udekorować posiekanymi pistacjami i pozostałą bitą polewą.