Mrożone jagody w słodkiej śmietanie
Mrożone jagody w słodkiej śmietanie to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jagody, białka, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placek Z Kremem Kukurydzianym Z Jagodami, Placki Kukurydziane Ze Świeżymi Jagodami I Słodką Śmietaną, oraz Ciasto z jagodami i kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wolimy zacząć od świeżych jagód, a nie mrożonych, ponieważ wiele mrożonych jagód jest często przetwarzanych niewłaściwie. Na początek posortuj jagody, odkładając przejrzałe do natychmiastowego podjadania. Kluczem jest zamrożenie jagód na płasko, za pomocą płyty lub blachy do pieczenia w zamrażarce. Po zamrożeniu jagód można je przenieść do torby i przechowywać do sześciu miesięcy.
Podczas gdy jagody zamarzają, połącz białka z 1 szklanką mleka na patelni na kuchence i doprowadzaj do wrzenia, cały czas ubijając.
Pozostawić na wolnym ogniu przez około 5 minut, następnie dodać miód i sól. Po gotowaniu przez kolejną minutę lub dwie, przecedzić mieszaninę do miski.
Dodać pozostałe mleko i cukier.
Wlać sos do dzbana lub naczynia do serwowania i schłodzić; będzie gęstnieć, gdy się ostygnie.
Na mrożone jagody wlać schłodzoną słodką śmietanę.