Mrożone Czarne Dno Miętowe Ciasto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj mrożonego czarnego ciasta miętowego. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 646 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 148 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz jajka, lody waniliowe, cukier cukierniczy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Peppermint Mousse Black Bottom Pie, Mrożone Czarne Dno Ciasto Bananowe, oraz Ciasto Czarne Dno.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 163°. podczas podgrzewania piekarnika, ułóż dno patelni sprężynowej okrągłym pergaminem. Napełnij jedną trzecią średniego rondla wodą i ustaw na górze dużą, żaroodporną miskę.
Połączyć czekoladę i masło w misce, i ustawić rondel z miski na górze na średnim ogniu. Gdy woda zacznie parować, stopi czekoladę i masło. Mieszaj mieszaninę, aż będzie gładka i błyszcząca, bez grudek.
Ubić cukier i wyjąć miskę z wierzchu rondla. Pozostawić do ostygnięcia, aż będzie po prostu ciepły w dotyku.
Ubij jajka, ekstrakt i sól do schłodzonej mieszaniny. Złóż mąkę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić wierzch łopatką.
Piec przez 15 minut, następnie obrócić patelnię i piec przez dodatkowe 10 -15 minut, aż tester przyklejony do środka wyjdzie czysty. Pozostaw brownie do ostygnięcia przez 20 minut, a następnie uruchom nóż wzdłuż krawędzi i delikatnie zwolnij boki sprężyny. Odwróć brownie na stojaku chłodzenia i usunąć pergamin. Pozwól brownie do całkowitego ostygnięcia.
Wyjmij lody z zamrażarki i pozostaw do zmiękczenia na 10 minut. Wypłukać patelnię springform, wysuszyć ją całkowicie i ułożyć dno i boki folią.
Rozłóż lody równomiernie na patelni i umieść je w zamrażarce, aby zestaliły się przez co najmniej 30 minut (jeśli robisz to z wyprzedzeniem, zawiń schłodzone brownie w plastik i przytrzymaj Dysk z lodami w zamrażarce, aż będziesz gotowy do podania).
Kiedy jesteś gotowy do podania: w dużej misce, połączyć schłodzoną śmietanę i cukierników cukru, i ubijać, aż krem posiada miękkie szczyty.
Ułożyć spód brownie na talerzu. wyjmij wierzch lodów z zamrażarki, zwolnij formę sprężynową i pociągnij plastikową folię wokół krawędzi, aby uwolnić się z patelni. Odwróć dysk lodów na wierzchu brownie i oderwij plastikową folię. Wygładzić górę i boki szpatułką. Top z bitą śmietaną i rozdrobnione laski cukierków. Pokrój ciepłym nożem (trzymaj w pojemniku wypełnionym gorącą wodą), aby służyć.