Mrożone ciasto Mocha z polewą czekoladową Ganache
Mrożone ciasto Mocha z polewą czekoladową Ganache jest bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache, Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, oraz Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. Lekko posmaruj dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Dno garnków z pergaminem.
Połącz czekoladę i 2 łyżki wody w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie. Mieszaj, aż czekolada będzie gładka.
Przenieść czekoladę do dużej miski; ostudzić 5 minut.
Żółtka ubić na czekoladę. Ubij białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj cukier 1 łyżkę na raz, ubijając, aż będzie sztywny i błyszczący. Złożyć 1/4 białka do czekolady, aby rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe białka w 2 dodatkach tylko do połączenia i uważając, aby nie opróżnić ciasta.
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (warstwy będą bardzo cienkie).
Piec, aż ciasta zaczną odciągać się od boków patelni i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 10 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 1 godzinę. Ostrożnie odwróć ciasta na tekturowe okrągłe o średnicy 9 cali lub dno patelni. Fajne ciasta. Odklej pergamin.
Linia 9-calowa patelnia do ciasta z wysokimi bokami 1 1/2 cala z plastikową folią, pozostawiając zwis 5-calowy.
Żółtka, 1/4 szklanki cukru i Kahlúa ubić w średniej metalowej misce do wymieszania. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody). Za pomocą miksera elektrycznego ubijać, aż mieszanina żółtka będzie gęsta i natychmiastowo odczytany termometr włożony do mieszaniny rejestruje 60° przez 3 minuty, łącznie około 9 minut.
Wyjąć miskę z wody. Nadal ubić mieszaninę, aż ostygnie w dotyku, o 3 protokół. W innej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i proszek do espresso, aż uformują się jędrne szczyty. Mieszankę śmietany złożyć w mieszaninę żółtkową w 2 dodatkach. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały 1/4 szklanki cukru i ubijać, aż będzie sztywny i błyszczący. Delikatnie złóż białka w mieszaninę żółtkową w 2 dodatkach. Złóż posiekaną czekoladę. Starannie ułożyć 1 warstwę ciasta na przygotowanej patelni (warstwa ciasta jest bardzo delikatna).
Rozprowadź nadzienie równomiernie na cieście (warstwa wypełniająca będzie gruba). Wierzch drugą warstwą ciasta; naciśnij delikatnie, aby się przykleić. Złożyć plastikowy zwis nad ciastem, a następnie przykryć folią. Ciasto zamrozić na noc. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Zamrozić.)
Przynieś pierwsze 3 składniki, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę.
Przenieś 1/2 szklanki glazury do małej miski; schłodzić, aż ostygnie i bardzo lekko zagęszczony, ale łatwo się rozprowadza (jeśli jest zbyt gęsty, glazura nie rozprowadza się płynnie na zamrożonym cieście), o 10 protokół.
Zdjąć folię i folię z wierzchu ciasta. Odwrócić ciasto na 9-calowy Średnica kartonu okrągłe lub tart pan dno; miejsce na stojaku zestaw nad obręczy blachy do pieczenia. Pracując szybko, rozprowadź cienką warstwę schłodzonej glazury na wierzchu i bokach ciasta. Zamrażać do momentu ustawienia glazury, około 1 godziny.
Rewarm pozostałą glazurę na małym ogniu, aż po prostu ciepłe i wylewne.
Przenieść do miarki 1-kubkowej.
Polać połową glazury na wierzchu ciasta. Działa szybko i za pomocą szpatułki przesuniętej, rozprowadzić szkliwo na górze, pozwalając nadmiar spływać po bokach ciasta; szybko rozłożyć na boki (glazura szybko twardnieje na zamrożonym cieście).
Wlać pozostałą glazurę na wierzchu ciasta; rozprowadzić szybko i płynnie na górze i bokach.
Posypać ziarna kawy wokół górnej krawędzi ciasta. Zamrozić, aż do uzyskania jędrności i połysku, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryj; trzymaj zamrożone.)
Aby służyć, zanurz długi cienki ostry nóż w gorącej wodzie, a następnie wytrzyj do sucha i pokrój ciasto w kliny, wyciągając nóż na dnie ciasta, aby uniknąć rozerwania glazury i powtarzania dla każdego kawałka.