Mrożone ciasto Mocha z polewą czekoladową Ganache

Mrożone ciasto Mocha z polewą czekoladową Ganache
Mrożone ciasto Mocha z polewą czekoladową Ganache jest bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 96 centów za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jajka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Podwójnie Czekoladowe Ciasto Bundt z glazurą Ganache, Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, oraz Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. Lekko posmaruj dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Dno garnków z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz czekoladę i 2 łyżki wody w górnej części podwójnego kotła ustawionego na gotującej się wodzie. Mieszaj, aż czekolada będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
3
Zdjąć z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Przenieść czekoladę do dużej miski; ostudzić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Żółtka ubić na czekoladę. Ubij białka w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj cukier 1 łyżkę na raz, ubijając, aż będzie sztywny i błyszczący. Złożyć 1/4 białka do czekolady, aby rozjaśnić. Delikatnie złóż pozostałe białka w 2 dodatkach tylko do połączenia i uważając, aby nie opróżnić ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
7
Podziel ciasto między przygotowanymi patelniami (warstwy będą bardzo cienkie).
8
Piec, aż ciasta zaczną odciągać się od boków patelni i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 10 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojaku 1 godzinę. Ostrożnie odwróć ciasta na tekturowe okrągłe o średnicy 9 cali lub dno patelni. Fajne ciasta. Odklej pergamin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
1
Linia 9-calowa patelnia do ciasta z wysokimi bokami 1 1/2 cala z plastikową folią, pozostawiając zwis 5-calowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
2
Żółtka, 1/4 szklanki cukru i Kahlúa ubić w średniej metalowej misce do wymieszania. Ustaw miskę nad rondlem gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody). Za pomocą miksera elektrycznego ubijać, aż mieszanina żółtka będzie gęsta i natychmiastowo odczytany termometr włożony do mieszaniny rejestruje 60° przez 3 minuty, łącznie około 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KahluaKahlua
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyjąć miskę z wody. Nadal ubić mieszaninę, aż ostygnie w dotyku, o 3 protokół. W innej średniej misce ubij śmietanę do ubijania i proszek do espresso, aż uformują się jędrne szczyty. Mieszankę śmietany złożyć w mieszaninę żółtkową w 2 dodatkach. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostały 1/4 szklanki cukru i ubijać, aż będzie sztywny i błyszczący. Delikatnie złóż białka w mieszaninę żółtkową w 2 dodatkach. Złóż posiekaną czekoladę. Starannie ułożyć 1 warstwę ciasta na przygotowanej patelni (warstwa ciasta jest bardzo delikatna).
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
KremKrem
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
4
Rozprowadź nadzienie równomiernie na cieście (warstwa wypełniająca będzie gruba). Wierzch drugą warstwą ciasta; naciśnij delikatnie, aby się przykleić. Złożyć plastikowy zwis nad ciastem, a następnie przykryć folią. Ciasto zamrozić na noc. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Przynieś pierwsze 3 składniki, aby gotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać czekoladę; ubijać na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieś 1/2 szklanki glazury do małej miski; schłodzić, aż ostygnie i bardzo lekko zagęszczony, ale łatwo się rozprowadza (jeśli jest zbyt gęsty, glazura nie rozprowadza się płynnie na zamrożonym cieście), o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zdjąć folię i folię z wierzchu ciasta. Odwrócić ciasto na 9-calowy Średnica kartonu okrągłe lub tart pan dno; miejsce na stojaku zestaw nad obręczy blachy do pieczenia. Pracując szybko, rozprowadź cienką warstwę schłodzonej glazury na wierzchu i bokach ciasta. Zamrażać do momentu ustawienia glazury, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Rewarm pozostałą glazurę na małym ogniu, aż po prostu ciepłe i wylewne.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
7
Przenieść do miarki 1-kubkowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
8
Polać połową glazury na wierzchu ciasta. Działa szybko i za pomocą szpatułki przesuniętej, rozprowadzić szkliwo na górze, pozwalając nadmiar spływać po bokach ciasta; szybko rozłożyć na boki (glazura szybko twardnieje na zamrożonym cieście).
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
9
Wlać pozostałą glazurę na wierzchu ciasta; rozprowadzić szybko i płynnie na górze i bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
10
Posypać ziarna kawy wokół górnej krawędzi ciasta. Zamrozić, aż do uzyskania jędrności i połysku, co najmniej 4 godziny. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryj; trzymaj zamrożone.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KawyZiarna Kawy
GlazuraGlazura
11
Aby służyć, zanurz długi cienki ostry nóż w gorącej wodzie, a następnie wytrzyj do sucha i pokrój ciasto w kliny, wyciągając nóż na dnie ciasta, aby uniknąć rozerwania glazury i powtarzania dla każdego kawałka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn