Mrożone Ciasto Czekoladowe Z Kremem Musli
Mrożone ciasto czekoladowe Granola krem może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 346 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz płatki, śmietanę do ubijania, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Tort Lodowy Mrożony Czekoladowy Oreo, Mrożone Ciasto Szwajcarskie Roll Ice Cream Sandwich Cake, oraz Mrożone Ciasto Lodowe Swiss Roll.
Instrukcje
Line patelnia bochenkowa 8x4 cm z folią. W dużej misce, ubij śmietanę, cukier i wanilię mikserem elektrycznym na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
3/4 szklanki bitej śmietany równomiernie rozprowadzić na dnie patelni.
Na śmietanę ułożyć 3 płatki granoli, polać czekoladą. Wierzch z 3/4 szklanki bitej śmietany.
Posypać 1/2 szklanki płatków równomiernie na wierzchu.
3/4 szklanki bitej śmietany rozprowadzić na płatkach.
Powtórz warstwę z 3 granoli i 3/4 szklanki bitej śmietany. Wierzch z pozostałym 1/2 szklanki płatków, 3/4 szklanki bitej śmietany i 3 musli. Przykryć luźno folią. Zamrażać aż do uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny lub do 2 dni.
Aby służyć, odstawić ciasto w temperaturze pokojowej 5 minut.
Umieść półmisek do góry nogami nad patelnią; obróć półmisek i patelnię.
Zdjąć patelnię i folię. Rozbić pozostałą granolę cienką na kawałki; posypać wierzchem. Ostrym nożem pokroić w poprzek na plastry o grubości 1 cala.