Mrożone ciasta brzoskwiniowe
Mrożone brzoskwinie to wegetariański przepis laktoovo na 16 porcji. Za 74 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 304 kalorie , 4 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Jeśli masz pod ręką masło, bitą śmietanę, brzoskwinie i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Wypróbuj Grilled Peach Melba with Vanilla Bean Frozen Yogurt , Whoopie Pies i Chocolate Whoopie Pies , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj pokruszone ciasteczka graham, masło i cukier; przyłóż masę do dna i boków dwóch natłuszczonych foremek do ciasta o średnicy 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 10-12 minut lub do lekkiego zrumienienia. Ostudzić na kratce.
W blenderze zmiksuj mleko, sok z cytryny, sok pomarańczowy, brzoskwinie i skórkę z cytryny; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przenieś do dużej miski. W dużej misce ubij śmietanę, aż powstanie sztywna piana; wmieszaj do mieszanki brzoskwiniowej.
Nałóż łyżką do foremek. Przykryj i zamroź na co najmniej 4 godziny lub do momentu, aż masa stwardnieje.
Wyjmij z zamrażarki 15 minut przed podaniem. Jeśli chcesz, udekoruj bitą śmietaną.