Mrożona sałatka z żurawiną i bananem
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego przystawki ? Mrożona sałatka z żurawiną i bananem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 189 kalorii . Ten przepis jest dla 16 osób. Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga bitej śmietany w kartonie, kawałków ananasa, sosu żurawinowego z całych jagód i orzechów włoskich. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 29% , co nie jest takie niesamowite. Bardzo podobne do tego przepisu są: MASŁO ORZECHOWE Z CZEKOLADĄ, MROŻONE DIPY BANANOWE ,Mrożone kawałki banana z masłem orzechowym zanurzone w czekoladzie oraz Smoothie z arbuza, kiwi, jabłka i mrożonego banana .
Instrukcje
Odcedź sok ananasowy do średniej wielkości miski; odstaw ananasa na bok.
Dodaj banany do soku. W dużej misce wymieszaj sos żurawinowy i cukier.
Wyjmij banany, odcedź sok i dodaj do mieszanki żurawinowej. Wymieszaj z ananasem, bitą śmietaną i orzechami.
Wlać do naczynia o wymiarach 13 x 9 cali. Zamrozić, aż masa stężeje.
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed pokrojeniem.