Mrożona Czekolada-Mięta pieprzowa Bùche de Noël

Mrożona Czekolada-Mięta pieprzowa Bùche de Noël
Mrożona Czekolada-Mięta pieprzowa Bùche de Noël może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. Ten przepis służy 14. 48 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 30 minut. Jeśli masz laski cukierków, liście cytryny, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chocolate bûche de Noël, Czekolada Buche de Noel, oraz Czekoladowo-migdałowy Bûche de Noël dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czekoladę w średniej misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Krem zagotować na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Śmietanę polać czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
3
Odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż stopi się i będzie gładka. Czy z wyprzedzeniem można dokonać 1 tydzień do przodu. Ochłodzić, przykryć i schłodzić. Rewarm, Odkryte, w kuchence mikrofalowej w odstępach 15 sekund i trzepaczka przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Wymieszać czekoladę w małym rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Używając pędzla do ciasta, umyj czekoladę spodnią stroną (żyłką) 1 liścia, aby całkowicie pokryć (nie pozwól, aby czekolada kapała przez krawędź liścia).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
3
Ułóż liść, czekoladę do góry, na małej blasze wyłożonej folią. Powtórz z pozostałymi liśćmi. Schłodzić, odsłonić, aż czekolada będzie zimna i jędrna, co najmniej 1 godzinę. Pracując z 1 liściem na raz, ostrożnie obrać zielony liść z dala od czekolady. Powrót liść czekolady do tego samego arkusza; wyrzucić zielony liść. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przykryć folią i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kora MigdałowaKora Migdałowa
CzekoladaCzekolada
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. Linia 15 x 10 x 1-calowa blacha do pieczenia z pergaminem. Pokryć papier nieprzywierającym sprayem i kurz kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiać 1/2 szklanki cukru, mąki tortowej, 1/4 szklanki kakao, proszku do pieczenia i soli do małej miseczki. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka w dużej misce, aż zgęstnieje. Ubić w oleju, 2 łyżki wody i wanilii. Stopniowo dodawać suche składniki, ubijając aż do wymieszania. Za pomocą czystych, suchych ubijaj białka i śmietanę z kamienia nazębnego w średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż 1/4 białek w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka TortowaMąka Tortowa
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Piec ciasto, aż nadmuchane i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 12 protokół. Fajne ciasto na patelni na stojaku 10 minut. Przesiać lekką warstwę kakao na duży gładki ręcznik kuchenny (Nie frotte).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Przetnij wokół boków patelni. Obróć ciasto na przygotowanym ręczniku, pozostawiając 3-calową obramowanie tkaniny na 1 długim boku. Odklej pergamin. Zaczynając od długiego boku z obramowaniem tkaniny i używając tkaniny jako pomocy, zwiń ciasto w ręcznik (ręcznik zostanie zwinięty do środka).
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść ciasto, szew w dół, na powierzchni roboczej; całkowicie ostudzić.
7
Lody mikrofalowe w 10-sekundowych odstępach, aż ledwo zmiękną. Rozwiń ciasto na powierzchni roboczej, ale pozostawić na tkaninie. Lodów na torcie przez łyżki. Delikatnie rozłóż lody w równą warstwę, pozostawiając 1-calową gładką granicę na długim boku naprzeciwko granicy tkaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
8
Posypać lody zmiażdżonymi cukierkami. Używając tkaniny jako pomocy i zaczynając od granicy tkaniny, zwinąć ciasto, zamykając lody w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
RolkaRolka
9
Umieścić ciasto, szew do dołu, na długim talerzu; przykryć folią. Ciasto zamrozić co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka jaj i śmietany Tatar w dużej misce do miękkich szczytów. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż będzie sztywny, ale nie suchy. Beat in vanilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odciąć 1/8 ciasta pod kątem na 1 końcu. Naciśnij część odcięcia na środku 1 strony dziennika, wyciąć stronę.
3
Rozłóż bezę na całej górze, bokach i końcach ciasta. Za pomocą widelca wykonaj długie rowki w bezie na całej długości ciasta i w kółko na końcach, aby przypominały korę drzewa. Zamrozić ciasto, aż beza będzie zimna i jędrna, co najmniej 3 godziny. Używając pochodni, brązową bezę w przypadkowych miejscach. Powrót ciasto do zamrażarki. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przykryj i trzymaj zamrożone.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoraKora
4
Udekoruj ciasto liśćmi czekolady, gałązkami świeżej mięty i małymi laskami cukierkowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Candy CaneCandy Cane
świeża Miętaświeża Mięta
CzekoladaCzekolada
5
Pokrój ciasto w poprzek na plastry o szerokości 1 cala.
6
Skropić ciepłym sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn