Mroźne Desery Żurawinowe
Przepis na Mroźne Desery Żurawinowe można przygotować w około 10 minut. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 261 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 85 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3 osobom. Jeśli masz pod ręką banana, smakołyki ananasowe wielkości przekąski, sos żurawinowy z całych jagód i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 16% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują Frosty Cranberry Salad, Frosty Cranberry Pie i Frosty Cranberry Salad Cups.
Instrukcje
Umieść ananasa w blenderze; przykryć i miksować do momentu wymieszania.
Wlać do małej miski; wymieszać z sosem żurawinowym i bananem. Dodać ubitą polewę.
Łyżka na trzy 4-calowe. patelnie rurowe pokryte sprayem kuchennym. Przykryj i zamroź na 4 godziny lub do momentu, aż ciasto będzie twarde. Tuż przed podaniem wyłożyć na talerze deserowe.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Mrożony Deser świetnie komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "