Mroźny czekoladowy przysmak
Frosty Chocolate Treat może być właśnie tym bezglutenowym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis pozwala na przygotowanie 18 porcji, każda o wartości 208 kalorii , 6 g białka i 7 g tłuszczu . Za 57 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 104 osoby uznały ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup mleko czekoladowe, mleko skondensowane, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 10 minut . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Wypróbuj St. Patricks Day Crispy Treat , Chocolate Mousse in Chocolate Shell i Chocolate-Date Cake with Chocolate Sticky Toffee Glaze, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mleko czekoladowe, mleko skondensowane i wanilię.
Ubij bitą śmietanę, aż składniki się połączą. Napełnij cylinder zamrażarki do lodów do dwóch trzecich wysokości; zamrażaj zgodnie z instrukcją producenta.
Resztę mieszanki przechowuj w lodówce do momentu zamrożenia.
Przenieść do pojemników do zamrażania; zamrozić na 2–4 godziny przed podaniem.