Mozzarella w Carrozza
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Mozzarellan en Carrozzan. Ten przepis daje 4 porcje po 436 kalorii , 23 g białka i 23 g tłuszczu każda. Za 1,87 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis podoba się 4 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoovo . Udaj się do sklepu i kup mozzarellę, czosnek, cukier i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 63% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź też inne podobne: Chleb czosnkowy z mozzarellą , Kanapki panini z awokado, pomidorami i mozzarellą oraz Kanapki panini/kanapeczki z awokado, pomidorami i mozzarellą .
Instrukcje
Pokrój mozzarellę na tyle plasterków o grubości 1/4 cala, aby pokryć 2 kromki chleba. Pozostałą mozzarellę zachowaj do innego wykorzystania. Przykryj ser pozostałymi 2 kromkami chleba, aby zrobić 2 kanapki i dociśnij, aby je zagęścić.
W misce wymieszaj jajka, czosnek i pietruszkę, dopraw solą i pieprzem.
Wysyp bułkę tartą na talerz.
Na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu wlej olej do głębokości 1/4 cala. Gdy olej będzie gorący, zanurz każdą kanapkę w mieszance jajecznej, obtocz w bułce tartej i smaż, obracając raz, aż będzie chrupiąca, a ser się rozpuści.
Przekrój każdą kanapkę na pół i podawaj na gorąco, polaną osobno sosem marinara, który możesz maczać.
Rozgrzej olej w rondlu na średnio wysokim ogniu.
Dodaj czosnek i smaż, mieszając, aż poczujesz aromat.
Dodaj pomidory i cukier, dopraw solą i pieprzem do smaku. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Zdejmij sos z ognia i dodaj bazylię i pietruszkę.