Mozzarella, Pesto i pieczony Radicchio
Mozzarella, Pesto i pieczone Radicchio może być tylko przyprawa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 603 kalorie, 20g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 1 i kosztuje $2.67 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu balsamicznego, mozzarella, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony squash z pesto i mozzarellą, Pieczone kanapki z czerwoną papryką i mozzarellą z pesto z rukoli, oraz Pierś z kurczaka z pieczoną czerwoną papryką, Mozzarellanem i Pesto.
Instrukcje
Do pieczenia RADICCHIO: ustawić stojak piekarnik do pozycji środkowej, i rozgrzać piekarnik do 400 stopni.
Każdą radicchio pokroić na pół na 5 klinów. W żeliwnym lub innym piecu dowód 10-calowej patelni, połączyć 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżeczki octu. Ułóż kliny radicchio na patelni w koncentrycznym okręgu i umieść mały kawałek rozmarynu pod i na górze każdego klina.
Pozostałą oliwę z oliwek i ocet skropić na radicchio i posypać solą. Przykryć folią, a następnie folią i piec w piekarniku przez 15 minut.
Wyjmij folię, przekłuj plastik, aby umożliwić wydostanie się pary, i usuń plastik.
Przekręć kliny radicchio, a na płycie kuchennej, na średnim ogniu, gotuj radicchio około 35 minut, aby lekko karmelizować, uważając, aby go nie spalić.
Aby namoczyć mozzarellę: doprowadzić go do temperatury pokojowej i pokroić w-cal-grube plastry.
Wlać ciepłą osoloną wodę na ser na pokrycie, i pozostawić na kilka minut, aż zmięknie.
Plastry osuszyć na papierowych ręcznikach.
Pieczywo grillujemy (Patrz uwagi, poniżej). Natrzeć jedną stronę każdej kromki chleba ząbkiem czosnku, a każdy kawałek pokroić na pół po przekątnej.
Kłaść plastry na talerzach, czosnek do góry.
Dla PESTO: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni.
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku przez około 8-10 mnutes, aż lekko rumiane.
za pomocą moździerza i tłuczku sproszkuj orzeszki piniowe, czosnek, bazylia i sól na gładką pastę. (Jeśli nie masz, drobno posiekaj składniki i rozbij je nożem na puree.) Powoli skropić oliwą z oliwek i dodać parmezan, dobrze mieszając, aby włączyć. Tuż przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i solą do smaku.
Aby złożyć kanapki: ułóż 2 lub 3 kromki mozzarelli na każdej pół kromce chleba i łyżkę o łyżce pesto nad serem. Ułożyć radicchio na pesto i skropić oliwą z oliwek.