Mozzarella Martini z Consomme ze świeżych pomidorów

Mozzarella Martini z Consomme ze świeżych pomidorów
Mozzarella Martini z Consomme ze świeżych pomidorów to dodatek bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo . Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 246 kalorii . Za 2,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 41 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka oliwy bazyliowej, pomidorków koktajlowych, liści bazylii i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 89% , to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Martini ze świeżych pomidorów , Martini ze świeżych pomidorów i bazylii oraz Martini ze świeżymi pomidorami i pomidorami .

Instrukcje

1
Będziesz potrzebować wystarczającej ilości wody pomidorowej, aby napełnić kieliszki do martini, więc zmierz ich pojemność, prawdopodobnie od 5 do 9 uncji. Schłodź kieliszki do martini w zamrażarce, jeśli jest na to miejsce, lub włóż do lodówki na 1 godzinę przed podaniem. (Zamrażarka daje silny mróz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Pomidor ZebryPomidor Zebry
2
Do każdej szklanki włóż po 1 plasterku zielonego pomidora. Przekrój bocconcini na pół lub na ćwiartki, jeśli mają średnicę większą niż 1 cal. Nawlecz bocconccini i pomidorki koktajlowe na każdy z 4 drewnianych szpikulców o długości od 4 do 5 cali. Dopraw solą i pieprzem, a jeśli chcesz, skrop oliwą bazyliową. Szybko rozlej płyn pomidorowy do schłodzonych kieliszków do martini. Zrównoważ patyczki do szaszłyków na wierzchu szklanek, następnie weź liść bazylii na szklankę i potrzyj go wokół szklanego brzegu przed położeniem na wierzchu każdej szklanki, w pobliżu szpikulca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
Tajska PaprykaTajska Papryka
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Olejek BazyliowyOlejek Bazyliowy
4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala4 świeże Boccacini Mozzarelli, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Natychmiast podawaj.
4
*Nota kucharza: Nie można podać konkretnej ilości pomidorów, ponieważ ilość „wody” wypuszczonej przez pomidor zależy od wielu czynników, w tym od sezonu wegetacyjnego i odmiany. Nie pozwól, aby miąższ pomidorowy się zmarnował. Wykorzystaj ten przepis jako pretekst do rozpoczęcia sezonu na szybki sos pomidorowy. Sos możesz zamrozić lub puszkować i mieć go pod ręką podczas szybkich posiłków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Zagotuj 2 duże garnki wody. Opuść pomidory do wody, blanszuj przez 45 sekund do 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Blanszowane pomidory ułożyć na blasze do pieczenia i obrać z nich skórkę. Za pomocą durszlaka nad miską wyciśnij nasiona i wnętrzności z każdego pomidora. Odłóż na bok i przechowuj w lodówce przezroczysty, napięty płyn do innych zastosowań. Obrane pomidory pokroić na 1-calowe kawałki i włożyć do blendera. Dokładnie zmiksuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Całe W PuszkachPomidory Całe W Puszkach
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Wlać do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 41 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn