Mousse au Chocolat
Mus au Chocolat może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dodatków: bita śmietana, ekstrakt z wanilii, mocna kawa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, Mousse au Chocolat, oraz Mousse au chocolat.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści; zdjąć z ognia.
Ubić żółtka i wymieszać z 1/4 szklanki śmietany.
Ubić około jednej czwartej mieszaniny czekolady do mieszaniny jaj; ubić z powrotem do pozostałej mieszaniny czekolady. Gotować, stale mieszając, na średnim-małym ogniu, aż termometr zarejestruje 16
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem pomarańczowym i wanilią. Schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Ubić pozostałe 3/4 szklanki śmietany do ubijania, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż około jednej czwartej bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny czekolady; złóż w pozostałej bitej śmietany.
Łyżka musu do 8 kielichów. Przykryć i dokładnie schłodzić.
Dekorować, w razie potrzeby.