Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat
Mus au Chocolat może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,53 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 5G białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka dodatków: bita śmietana, ekstrakt z wanilii, mocna kawa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Tradycyjny francuski mus czekoladowy {mus au Chocolat}, Mousse au Chocolat, oraz Mousse au chocolat.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż czekolada się rozpuści; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ubić żółtka i wymieszać z 1/4 szklanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
3
Ubić około jednej czwartej mieszaniny czekolady do mieszaniny jaj; ubić z powrotem do pozostałej mieszaniny czekolady. Gotować, stale mieszając, na średnim-małym ogniu, aż termometr zarejestruje 16
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Zdjąć z ognia; wymieszać z likierem pomarańczowym i wanilią. Schłodzić do temperatury pokojowej, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
5
Ubić pozostałe 3/4 szklanki śmietany do ubijania, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż około jednej czwartej bitej śmietany do schłodzonej mieszaniny czekolady; złóż w pozostałej bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytrynowy Budyń BłyskawicznyCytrynowy Budyń Błyskawiczny
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
6
Łyżka musu do 8 kielichów. Przykryć i dokładnie schłodzić.
7
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn