Moussaka ziemniaczano-Jagnięca
Moussaka z ziemniaków i jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 405 kalorii, 20g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, pieprz, papryka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jagnięca Moussaka, Jagnięca Moussaka, oraz Moussaka z jagnięciną i bakłażanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj jedną trzecią plasterków ziemniaków na patelnię; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Przenieść ziemniaki do miski. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałych plastrów ziemniaka.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodaj cebulę, czosnek, i jagnięcina na patelni; gotować 3 protokół lub aż jagnięcina zaczyna brązowieć.
Dodać paprykę, sos pomidorowy, sól, kminek, czarny pieprz, cynamon, i pietruszka; gotować 10 protokół.
Ułóż połowę plastrów ziemniaków w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Ułóż mieszaninę jagnięciny na ziemniakach; top z pozostałymi plastrami ziemniaków.
Połączyć mleko i jajka w małej misce; wlać mieszaninę ziemniaków.
Piec w 350 przez 30 minut lub do góry jest złoty i zestaw.
Wyjąć z piekarnika; odstawić na 10 minut przed podaniem.